"På jakt efter musik, mode och smak"

Om bloggen

Nöjesbloggen blandar gammalt och nytt, retro och vintage med vad som händer inom nöjesvärlden idag – musik, mode och regionens bar & krogliv. Liksom i Kvällsposten lanseras LISTAN, veckans tio bästa låtar och album. Givetvis strikt personlig.

Hardcore Americana i vinterlandet. Nya LISTAN ute! Låtarna du inte får missa i februari

ListanPosted by Olle Berggren Sun, February 09, 2014 13:56:52
Vilken kanonstart på Americana-året 20124. Knappast glest mellan de stora släppen om vi nu talar om den värld som befinner sig en bra bit off-Billboard. Den givna ettan så här i början av februari är Amy Ray´s stordslagna album Goddnight Tender som lägger sig perfekt mellan The Band och Mellencamp när han fortfarande var kung i the American Heartand. Här finns allt det som är bra med East Nashvilles icke strömlinjeformade counrty & rock-kultur. Håll även et öga på Texas-snubben Baumann (vilken produktion!) och Amy Black , bördig från Muscle Shoals, Alabama (där hon sepald in sin EP från förra året). Black som släpper sitt andra album med bland andra Will Kimbrough i bandet och vännen Rodney Crowell som rådgivare.
Vill också passa på att slå et slag för Ohio-tjejen Angela Perley som efter singeln Brooklyn Girls har varit en av de nya artister jag följt noga. Live kan hon rocka som hon vore vokalissa i Georgia Satellites, men hon kan också vara vara skönt tillbakalutad som Sheryl Crow, rå och raspig som Lucinda Williams. En av USA:s framtidshopp om vi talar Americana och rootspop.

Angela Perley and the Howlin´ Moons

1. Amy Ray: Oyster and Pearl från Goodnight Tender

Amy Ray

2. John Edward Baumann: Poor County, från West Texas Vernacular

Amy Black ocvh Sarah Borges

3. Amy Black: I´m home från This is Home

4. Jason Eady: The other side of Abilene, från Daylight & Dark

5. Angela Perley and The Howlin´ Moons: Ghost från Hey Kid

6. Lynn Miles: How to be alone, från Downpour

7. Carter Sampson: Sanctuary, från Mockingbirds Sing

8. Rosanne Cash: The Long Way Home, fråm The River & the Thread

9. Joey Green: Jaded Hearts, från Lo 5

10. Ryan VanDordrecht: Wild Ones, från Beat of Love  • Comments(0)//www.olleberggren.com/#post47