"På jakt efter musik, mode och smak"

Om bloggen

Nöjesbloggen blandar gammalt och nytt, retro och vintage med vad som händer inom nöjesvärlden idag – musik, mode och regionens bar & krogliv. Liksom i Kvällsposten lanseras LISTAN, veckans tio bästa låtar och album. Givetvis strikt personlig.

Simon Andersson imponerar i Nashville - intervjuer och spelning på Tootsies är bara början på äventyret

MusikPosted by Olle Berggren Fri, May 02, 2014 15:30:22


Han har packat ner sin Fender Telecaster, westernskjortan och bootsen.
Just nu befinner sig den skånske countryhjälten Simon Andersson, 30, i Nashville där han lanserar sitt debutalbum och vinnarsingeln "Mia" som i november 2013 utsågs till årets countrylåt vid en gala i Hollywood.

- De här veckorna i Nashville kan vara de viktigaste i mitt liv, det är ju också det jag jobbat för sen 2009, säger Simon till Nöjesbloogen.


I går kväll spelade Simon Andersson på legendariska Tootsies i Nashville. Stället där
artister som Keith Urban, Kid Rock, Kris Kristofferson, Hank Williams Jr med flera har spelat.
- Ja det är mycket ovanligt att en ”new kid on the block” får spela där, UTAN att de ens hört mig live på förhand, säger Simon till Nöjesbloggen.
Simon har under första veckan även hunnit intervjuas av olika branschprgan i Miusic City.
Jan Woods, radio promoter säger bland annat:
"Simon Andersson has the whole package. He's a triple threat and an amazing artist!".

I slutet av november 2013 vann Malmömusikern Simon Andersson det prestigefyllda priset "Årets countrylåt" i samband med "Hollywood in Media Awards".

Det var startskottet på en karriär som den tidigare gitarrläraren vid Rytmus drömt om sen han upptäckte att country är den nya rockmusiken.

Nu börjar det stora äventyret i väst. Han har såväl ett amerikanskt management som radiopluggare och en PR-byrå i Nashville som jobbar för honom.

Nu ska man se till att vinnarlåten "Mia" spelas på amerikansk radio och tv samtidigt som man vill placera honom tillsammans med andra låtskrivare i Nashville.

- Jag är i gott sällskap när jag kommer till Nashville, min agent jobbar med Dolly Parton, Kid Rock och Hank Williams Jr och min PR-byrå, AristoMedia Group, jobbar med storheter som Bon Jovi och Elton John. Så långt känns det tryggt, sen får vi se var allt det här landar.

Det är ett tajt program den 30 åriga sångaren, låtskrivaren och gitarristen har framför sig i Nashville. Han ska visa upp sig för branschen, spela på olika bolagsmöten men också på någon av de legendariska showcase-klubbarna Blubird Cafe eller Tootsies.

- Nu gäller det att synas och lära känna så många som möjligt i branschen.

- Vi ska också spela in en video till min andra singel "Crazy" med en Hollywood-filmare som bor i Atlanta, Georgia.

Ett stort projekt. Man ska spela in ute på landsbygden men även i centrala Nashville.

- Lite kul, filmaren har så bra kontakt med Nashvilles gatukontor att han fått dem att stänga av en bit av en gata enbart för min videoinspelning. Hisnande tanke för en kille som tidigare mest varit ute och lirat i Malmö-regionen!

- I videon ska jag också rida i en scen, så när jag kommer till Nashville ska jag också få ridlektioner, eller "lära mig sitta på häst", så att det inte ser helt tokigt ut.

Simon har också haft kontakt med en del låtskrivare, bland annat de som skriver med Jill Johnson, om att eventuellt skriva tillsammans.

- Jag har en del riktigt bra låtidéer med mig så får vi se var det landar.

Det har också pratats om en duett mellan dig och Jill Johnson...

- Jag träffade Jill i samband med Brad Paisley-galan i Göteborg och fick därefter kontakt med hennes producent Amir Aly som har studio och jobbar i Malmö där Jill spelar in.

- Ännu inget konkret men jag hoppas det kan bli något i framtiden, två skåningar med ena benet i Nashville vore ju intressant.

Framtidsplaner?

- Målet, eller drömmen, är att kunna flytta till Nashville under en period, skriva låtar och spela in mitt nästa album där. Jag har slutat mitt jobb som musiklärare för att stats allt på musiken och min flickvän, Michelle, är klar med sin utbildning till sommaren så vi har inget som binder oss i Sverige.

- Så om det funkar med visum och de vil att jag ska komma dit, då åker vi?

Hur blir det för dig i Nashville - med eller utan cowboyhatt...?

- För min del blir det utan. Det är viktigt att markera, om man är pop och country kör man utan hatt, är man "old school country" är det hatt som gäller. Ingen idé att försöka konkurrera med de gamla hjältarna. Det blir bara pinsamt.

- Och som du vet, "outlaw-gubbarna i Highwaymen - Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson och Kris Kristofferson - bar sällan hatt.

Olle Berggren

olle.berggren@ekvp.se


FAKTA

Namn: Simon Andersson

Ålder: 30

Familj: Flickvännen Michelle Christiansen

Bakgrund: Lärare, har undervisat i gitarr på Rytmus gymnasieskola i Malmö

Sysslar med: Sångare, låtskrivare och gitarrist i countryfacket.

Lyssnar på: Keith Urban, Brad Paisley Tim McGraw, Alan Jackson, Rascal Flatt, Band Perry.

Aktuell: Med sitt debutalbum "A Brand new day, Simons låt "Mia" som i november 2013 utsågs till årets countrylåt i samband med Hollywood in Media Awards. Åker på söndag till Nashville för att träffa branschen och lansera sin amerikanska debutsingel "Mia". Är toppnamn på en välgörenhetsgala på Moriskan i Malmö senare i vår.  • Comments(0)//www.olleberggren.com/#post50